Loctiten historia
50-luvulta tähän päivään


Loctite on ollut luotettavien liimaratkaisujen johtava valmistaja jo yli 50 vuoden ajan. Pitkälle kehittynyt tuotevalikoimamme on saatavilla yli 80 maassa kaikkialla maailmassa ja se tunnetaan ensiluokkaisesta nopeudesta, lujuudesta, kestävyydestä sekä helppokäyttöisyydestä.

Kuluttajat ympäri maailman luottavat liimaustöissään Loctiten nopeisiin, lujiin ja kestäviin ratkaisuihin. Olemme sitoutuneet kuluttajatutkimuksiin sekä innovatiivisiin tekniikoihin, minkä ansiosta olemme johtava liima-ainebrändi kaikkialla maailmassa.

2016

Innovatiivisen Loctite Perfect Penin lanseeraus - viimein kynänmuotoinen liimapuikko, joka mahdollistaa siistin, tarkan ja helpon annostelun.

Uudistunut Super Glue -tuoteperhe: uusi muotoilu ja nestemäinen ja veden-, sään- ja lämmönkestävä koostumus (-50...+120 °C)!

2014

Super Glue Power Flex -tuotteen uudelleen lanseeraus. Luja ja joustava Super Glue on uudistettu visuaalisesti: Hanging Man riippuu nyt ylösalaisin joustavasta trampoliinista!

2012

Uusi muotoilu ja brändin uudistus: Loctite Super Glue Liquid -valikoiman koostumus on nyt veden- ja konepesunkestävä ja se täyttää teknisen D3-standardin vaatimukset DIN EN 204:n mukaisesti

2010

Vuoden uutuus on Loctite Power Easy. Se kovettuu hitaammin, joten liimattavia osia voidaan tarvittaessa liikuttaa ja niiden asentoa voidaan korjata.

2008

Ensimmäinen joustava pikaliima tulee markkinoille: Loctite Power Flex.

2006

Loctiten Liquid Super Glue -liimasarjan uudelleenlanseeraus. Tuotteet ovat nyt iskunkestäviä.

1997

Saksalainen yritys Henkel hankki Loctite Corporationin omistukseensa.

 

 

1975

Loctite markkinoi superliimaa tuotteena joka sopii sekä teollisuuden että kotien tarpeisiin.

 

1968

Loctite Corporation astui autoteollisuuden maailmaan tuotteillaan, jotka poistivat löystyneiden kiinnikkeiden aiheuttamaa moottorin tärinää.

1960

Vuoteen 1960 mennessä yrityksen myynti oli kasvanut miljoonaan dollariin. Loctite kehitti ensimmäisen markkinointistrategiansa: "Emme ainoastaan myy liimapulloa, me myymme järjestelmän." Strategia painottaa Loctiten tärkeää roolia teollisuuden koneiden huoltajana ja pitkän käyttöiän takaajana.

1960-luvun alussa ryhmä tiedemiehiä löysi syanoakrylaatit, joiden kehitystyö tapahtui tämän jälkeen Loctite-brandin alaisuudessa. Tämä vallankumouksellinen akryylipohjainen nykyään superliiman nimellä tunnettu liima kovettui välittömästi huoneenlämmössä ja tarttui useimpiin pintoihin ja materiaaleihin.

1953

Kitka aiheuttaa koneistossa osien kulumista ja ruuvien ja muttereiden löystymistä ja vuotoja. Tätä ongelmaa pidettiin pitkään ratkaisemattomana ja sen ajateltiin kuuluvan asiaan. Tilanne kuitenkin muuttui, kun kemian tohtorit isä ja poika Vernon ja Robert Krieble keksivät anaerobiset liimat Trinity Collegen laboratoriossa Yhdysvalloissa.

Tämä ainutlaatuinen hartsi kovettui ilmattomassa tilassa. Kun liimaa levitettiin muttereihin ja ruuveihin, se täytti kaikki raot ja piti ne varmasti paikoillaan. Keksinnön kaupallisen kehitystyön valmistuttua Krieble perusti American Sealants -yrityksen.